Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Stare: 
Derulat
Data: 
10 Aprilie 2008
Categorie: 
Audieri publice proprii
Locație:
București/Bucuresti

Chemarea la acțiune

Descarcă Chemarea la acțiune

Chemare la actiune

Va contactam cu convingerea ca sunteti interesati sa va exercitati dreptul constitutional de a fi parte la procesul de elaborare a deciziilor publice, prin exprimarea unei pozitii argumentate fata de un proiect de act normativ.
Ordonanta de urgenta pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicole, initiata de Ministerul Mediului impreuna cu Ministerul Economiei si Finantelor Publice, a fost analizat intr-o prima lectura in sedinta de Guvern din 31 martie 2008. Cu aceasta ocazie, Guvernul a hotarat sa supuna aceasta versiune spre consultarea celor interesati, prin procedura de audiere publica.
Conform notei de fundamentare a initiatorilor, principiul suprem caruia i se subordoneaza acest proiect de act normativ il constituie conservarea conditiilor de sanatate ale populatiei, printr-o utilizare rationala a resurselor naturale. Politicile de mediu, fundamentate pe principiul „poluatorul plateste” constituie elementul cheie pe care se bazeaza strategia de protectie a calitatii mediului si statueaza obligatia poluatorului de a suporta cheltuielile legate de prevenirea si controlul poluarii.
Taxa speciala pentru autovehicole cu pronuntat caracter de taxa de poluare, conform initiatorilor, este un instrument cu scop principal de modificare a comportamentului de deterioare a mediului. Veniturile acumulate din aceasta taxa vor reprezenta resurse pentru Fondul de Mediu si vor fi gestionate de Administratia Fondului de Mediu, pentru finantarea de programe privind îmbunatatirea calitatii mediului, impadurirea terenurilor degradate sau defrisate, stimularea producerii energiei din surse nepoluante, realizarea pistelor de biciclisti si stimularea innoirii parcului auto.
Aveti ocazia sa va exprimati punctul de vedere fata de propunerea initatorilor, intr-o formula riguroasa si argumentata!
La adresa www.taxapoluare.audieripublice.ro puteti consulta:
• motivatia evenimentului;
• formularul de inregistrare on line;
• procedura de audiere publica;
• indrumarul de redactare a depozitiilor;
• regulamentul evenimentului.
• nota de fundamentare a proiectului de ordonanta de urgenta;
• proiectul de ordonanta de urgenta si anexele aferente;
• bibliografia; 
Va invitam sa va exprimati opinia fata de propunerile initiatorilor, urmand instructiunile procedurii de audiere publica, astfel:
a. inregistrarea on line cu optiunea dorita;
b. transmiterea unei depozitii scrise, de max 3 pagini, la adresa depozitii@audieripublice.ro ;
c. sustinerea verbala a opiniei, in cadrul evenimentului.

Evenimentul de audiere publica va avea loc in data de 10 aprilie, intre orele 11 :00 - 13 :00, in sediul Camerei Deputatilor, intrarea Izvor nr. 2-4, intrarea de acces A3S2, sala Nicolae Iorga.
Pentru un acces facil va rugam sa completati formularul on line al evenimentului si sa veniti incepand cu ora 10 :30

Cu incredere in lucruri bine facute,
Va asteptam punctul de vedere,

Comisia de initiere a Audierii Publice,
Bucuresti / Timisoara 31 martie 2008
 

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.