Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

Chemarea la acțiune

Descarcă Chemarea la acțiune

Stimată Doamnă,

Stimate Domn,

Cu toții ne dorim să trăim într-o localitate mai civilizată și mai frumoasă, în care să fim mai relaxați și mai sănătoși. Toți știm de Pădurea Verde, dar nu știm cu toții ce se întâmplă cu ea, cu toate că o serie de specialiști de marcă au lucrat la strategii durabile de dezvoltare a orașului nostru și a întregii zone metropolitane.

Cu toții dorim pe de altă parte să avem acces la factorii de decizie și să putem să le aducem la cunoștință punctele noastre de vedere. Conform legislației în vigoare avem posibilitatea de a ne implica prin intermediul audierilor publice.

Grupul de Inițiativă Metropolitan Pădurea Verde reunește un grup de oameni - membrii ai societății civile dar și ai mediului de afaceri - care și-a propus să readucă în atenția publicului larg și a comunităților de profesioniști importanța Pădurii Verzi și a viitorului acesteia.

Tema audierii organizate de noi este Pădurea verde-Paradisul nostru?!

Audierea va avea loc miercuri 25.04.2012 de la ora 15 la 16.30, în sala de consiliu a Primăriei Timișoara.

Vă invităm pe această cale să scrieți o depoziție în cadrul acestei audieri publice. Părerea dvs. contează și credem că împreună putem să încurajăm decidenții în materie de politici publice să țină cont de părerea noastră.

Obiectivul audierii este de a crea oportunitatea ca toate părțile interesate să își prezinte punctul de vedere și să împărtășească opiniile cu privire la această temă. Rezultatul va fi prezentat sub forma unui raport care va fi mai apoi remis opiniei publice și factorilor de decizie pentru examinare și luare în considerație.

Audierile publice sunt distincte de alte forumuri de dezbatere datorită regulamentului de organizare riguros. Aceste forme de consultare sunt utilizate de către democrațiile din lumea întreagă pentru a implica în mod pro-activ cetățenii la toate nivelurile în procesul legislativ. Audierile publice sunt distincte de alte forme de dezbatere publică în următoarele moduri:

Procedurile sunt mult mai structurate; moderatorii asigură intenționat o imparțialitate și neutralitate strictă din punct de vedere al orientării; se respectă reguli de procedură stricte odată cu limitări ale duratei luărilor de cuvânt;

Fiecărei părți interesate i se va acorda ocazia de a depune mărturii scrise care să conțină opiniile sale și toate depozițiile vor fi remise fără omisiune factorilor de decizie, chiar dacă semnatarul său nu a avut ocazia să și-o exprime verbal;

Toate opiniile, reprezentând majoritatea și minoritatea, vor fi prezentate  într-un raport final care va fi pregătit de experți, cu preponderență în materie de politici publice;

Toate mărturiile exprimate oral vor fi înregistrate pentru conformitate;

Se va efectua o analiză detaliată și o sinteză a tuturor mărturiilor pe baza cărora se redactează recomandări, iar raportul final va fi prezentat tuturor participanților, reprezentanților mass-media și factorilor de decizie;

Se va concepe un calendar formal al acțiunilor ulterioare în care un panel de experți numiți va examina și evalua acțiunile factorilor de decizie în urma prezentării recomandărilor și rapoartelor remise.

Regulamentul după care se va desfășura această sesiune de audieri publice a fost astfel conceput de către Academia de Advocacy încât să asigure exprimarea liberă a tuturor opiniilor în legătură cu această problemă. În plus, echipa care asigură prelucrarea informațiilor colectate cu prilejul depunerii mărturiilor este independentă și are expertiza profesională de a reține toate punctele de vedere relevante, fără a fi influențată de prejudecăți politice, economice sau de natură profesională.

În măsura în care sunteți interesați să participați la sesiunea de audiere publică, vă rugăm să completați formularul de înregistrare anexat și să îl transmiteți la adresa: gim.padurea.verde@gmail.com în urma semnării acestuia.

Atenție:

Înscrierea la o depoziție orală în cadrul audierii publice este validă doar în urma transmiterii depoziției scrise, până în data de marți 24.04.2012 ora 15.

Depoziția scrisă, va avea o lungime de max. 2 pagini în care se va utiliza caracterul Arial, mărimea lui fiind aleasă la poziția 12.

Nu uitați să semnați depoziția scrisă, să vă treceți date de identificare pentru a vă putea contacta și a vă transmite raportul comisiei de experți.

Timpul acordat depoziției verbale, în cazul opțiunii de participare la eveniment, este de maxim 3 minute.

 

Apreciem faptul că sunteți activ și implicat!

Cu stimă,

Grupul de Initiativa Mertopolitan Padurea Verde:

Radu DIMECA                     Clusterul de Energii Sustenabile din Romania - ROSENC

Christopher DINA               Asociatia Culturala Bagrinul Alb

Vlad STANCIU                    Clusterul de Energii Sustenabile din Romania - ROSENC

Ovidiu STURZ                     Asociatia Dumbravita Noastra - DUNOS

Alexandru COJOCARU        Societatea Civila

Monica SERE                      Asociatia Femeilor Antreprenor din Romania

 

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.