Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Domeniu: 
Locuri de muncă
Inițiatori: 
Lobby pentru Resita
Stare: 
Derulat
Data: 
30 Noiembrie 2011
Categorie: 
Audieri publice asistate
Locație:
Caraș-Severin/Resita

Chemarea la acțiune

Descarcă Chemarea la acțiune

Invitatie la audiere publica

"Calitatea vietii in Resita - Locuri de munca pentru resiteni”

Grupul de iniţiative „Lobby pentru Resita”, format din:   

  • Mass media:  Radio Resita, Banat TV, Jurnalul de CS,  Argument de CS.
  • Patronate: Patronatul Judetean al intreprinzatorilor mici si mijlocii; UGIR 1903;
  • Sindicate:  CNS Cartel ALFA-CS, BNS-CS.
  • ONG-uri:   Pro Activity,

organizează miercuri, 30 noiembrie 2011, ora 11.00, la sediul Consiliului Judetean Caras Severin, sala de sedinta, etj.1,  o audiere publică,  avand ca invitați candidaţii la funcţiile administrației locale din cadrul alegerilor locale din 2012, precum și reprezentanți ai sindicatelor, mediului de afaceri, societății civile, .....

Invităm aşadar, cetățenii Reşiţei şi ai judeţului CS, organizaţiile nonguvernamentale, organizațiile patronale şi sindicale, precum si alte organizaţii interesate, să-și exprime în scris punctul de vedere cu privire la tema:

  "Calitatea vietii in Resita - Locuri de munca pentru resiteni”

Scopul audierii publice consta în preluarea  unor  opinii şi soluţii cu privire la  devoltarea mediului de afaceri şi creşterea gradului de ocupare  în muncipiul Reşiţa!  

Incercam astfel sa raspundem unor serii de intrebari cum ar fi:

  1. Care sunt prinicipalele obstacole in calea dezvoltarii mediului de afaceri din Reşiţa - Caraş Severin, şi a creşterii gradului de ocupare?
  2. Ce soluţii credeţi ca ar putea avea ca efect eliminarea acestor obstacole?
  3. Care trebuie sa fie relţtia administrţiei locale şi judeţene cu mediul de afaceri?
  4. Care sunt aşteptarile mediului de afaceri de la administraţia locală şi judeţeană?
  5. Ce tipuri de facilitaţi şi oportunitaţi, ce ţin de competenţa administraţiei locale, sunt importante din punct de vedere al  mediului de afaceri?
  6. Care sunt prioritaţile administrative şi legislative, ce ţin de competenţa administraţiei locale, necesare pentru atragerea investitorilor?

Audierea publică, ca formă de consultare publică, urmărește colectarea de opinii, soluții la problemele  comunității, acestea fiind sintetizat într-un raport efectuat de experți independenți. Un astfel de exercițiu democratic întărește comunitatea și contribuie la realizarea unor politici publice potrivite acesteia.

Depoziția (opinia) trebuie formulată în scris şi transmisă organizatorilor. În baza acesteia, cei interesaţi se pot înscrierea pentru susținerea publică verbală a opiniei, timp de 3 minute, în cadrul audierii publice.

Termenul limită pentru primirea depoziţiilor este data de 21 noiembrie 2011. Depoziţiile nu trebuie să depăşească doua pagini şi vor conţine informaţii, argumente şi/sau date statistice care susţin/ întăresc punctul de vedere al celui care depune depoziţia.

Important de reţinut: doar cei care depun depoziţia în scris pot să îşi susţină opinia public, în cadrul audierii publice din 23 noiembrie. Cei care nu doresc să ia cuvântul în cadrul audierii publice, pot depune doar depoziţia în scris. Aceasta va fi analizată de către comisia de experţi şi va contribui la realizarea raportului final.

La audierea publică vor participa reprezentanți mass media, politicieni locali și reprezentanți ai diverselor grupuri de interese.

             Membrii Comisiei de Experţi, vor sintetiza într-un raport final toate propunerile făcute în cadrul audierii şi vor formula concluziile şi recomandările acesteia.

             Raportul final va fi prezentat public în data de 25 noiembrie 2011, în cadrul unei conferinţe de presă. Ulterior grupul de iniţiativă „Lobby pentru Reşiţa” va semna un protocol cu fiecare candidat la funcţia de primar, pentru ca, pe durata exercitării mandatului, partidul din care face parte să materializeze propunerile făcute în cadrul audierii publice.

IMPORTANT: Solutii, nu atacuri la persoana! !!!!!!!!!

Regulamentul de organizare a audierii, regulile de redactare a depoziţiilor și alte informații le găsiți pe blogul evenimentului :

***

Grupul de iniţiativă „Lobby pentru Resita” este format din ..... reprezentanţi ai societăţii civile din Resita şi fac parte din diverse structuri cum ar fi institutii, asociaţii, organizatii patronale si sindicale, organizaţii studenţeşti, mass media.

 Audierea publică este organizată cu sprijinul Academiei de Advocacy, organizaţia care prin intermediul proiectului „Partener Activ şi Implicat” va scoate pe piaţă primii experţi în lobby şi advocacy certificaţi UECNCFPA. Organizatorii audierii publice sunt participanţi la cursul de lobby şi advocacy, la care au mai participat reprezentanţi de sindicate, patronate, camere de comerţ, asociaţii de IMM-uri, organizaţii neguvernamentale şi asociaţii de jurnalişti.

          Această audiere publică este prima abordată de grupul de initiativa  „Lobby pentru Resita”.

           In continuare,  avem in vedere organizarea unui ciclu mai larg de consultari publice cu tema „Calitatea vietii in Resita!”  In felul acesta vom putea, intr-un cadru perfect democratic si legal, sa ne exprimam opiniile pe subiecte importante pentru viata cetatenilor resitei, solicitand decidentilor sa tina cont de aceste opinii!

Pentru detalii, consultati, bibliografie:

Marian APOSTOL - 0744620730

http://audierepublicaresita.blogspot.com/

 

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.