Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Domeniu: 
Social
Inițiatori: 
Academia de Advocacy
Stare: 
Derulat
Data: 
27 Iunie 2006
Categorie: 
Audieri publice proprii
Locație:
București/Bucuresti

Chemarea la acțiune

Descarcă Chemarea la acțiune

Chemare la actiune

CHEMARE LA ACTIUNE

Avem ocazia sa ne exprimam opinia, intr-un mod structurat si organizat, fata de un subiect in actualitate, de mare rezonanta, serviciile de informatii interne si externe din Romania. Nimeni nu contesta necesitatea existentei unor servicii de informatii, cu atat mai mult cu cat securitatea unei natiuni in context global este un subiect exterm de complex. Un stat este cu atat mai sanatos cu cat isi construieste un serviciu de informatii flexibil, dedicat protejarii si apararii valorilor nationale si sistemul sau democratic este cu atat mai functional cu cat reuseste sa monitorizeze si sa controleze mai eficient activitatea serviciilor de informatii.

Tema supusa dezbaterii pune in discutie:

 

Libertate individuala versus securitate nationala
Echilibrul intre transparenta si secretizare

Initiatorii va propun sa va aplecati asupra acestei teme revenita si in actualitatea internationala, inclusiv pe masa decidentilor nostri si sa incercam sa ne raspundem la un set de intrebari care desigur ne vor defini mai bine cadrul in care dorim sa aiba loc o posibila reglementare pe subiect.

Initiatorii isi doresc sa ofere un cadru de dezbateri riguros si accesibil, prin procedura de audieri publice, astfel incat o posibila agenda incarcata sa nu va opreasca sa va exprimati opinia.

Prin aceasta procedura va invitam sa va exprimati opinia in scris, de maxim 2 pagini A4, raportat la motivatia atasata. Va rugam sa o transmiteti la una din adresele electronice: consultare@advocacy.ro sau consultare@audieripublice.ro alaturi de formularul de inscriere completat cu una din optiunile dumneavoastra: transmiteti in scris, intentionati sa o sustineti si verbal la audierea publica din 27 iunie 2006, la sala Nicolae Balcescu din cladirea Palatului Parlamentului, Intrarea Izvor, intrarea S2S1, Camera Deputatilor, sau doriti sa fiti simplu spectator in sala.

Va aducem la cunostinta ca o comisie de experti va analiza toate depozitiile depuse in scris si verbal, va efectua un raport sinteza in urmatoarele 10 zile lucratoare si va prezenta public rezultatul opiniilor colectate, completat cu concluzii si recomandari pentru decidentii politici, printr-o conferinta de presa.

In cazul in care ne-ati oferit posibilitatea contactarii, prin completarea formularului de inscriere, veti primi raportul expertilor la adresa mentionata.

Va subliniem ca regula procedurii de audiere publica solicita celor ce sunt interesati sa sustina o opinie verbala, ca aceasta sa fie prezentata intai in scris pana la data de 26 iunie, orele 13:00. Opinia verbala va avea o durata de max. 3 min. pentru potentarea ideilor principale din cea scrisa. Nu se pot inscrie la cuvant decat cei care au transmis punctul de vedere in scris pana la data mentionata.

Pentru cei interesati, s-au colectat note bibliografice, strategia securitatii nationale, pachetul de acte normative care reglementeaza serviciile de informatii si statutul ofiterilor de informatii, legislatie echivalenta din tari ex comuniste, note de observatii si alte documente privitoare la subiect, la www.audieripublice.ro si www.cdep.ro . De asemnea se regaseste prezentata in extenso, procedura de audieri publice, pe care o vom practica cu aceasta ocazie.

Acest eveniment este facut posibil cu sprijinul nemijlocit al Camerei Deputatilor din Parlamentul Romaniei, prin Domnull Bogdan Olteanu – presedinte.

Cu increderea in participarea Dumneavoastra la eveniment,

Cu consideratie,

 

Intitiatorii:

Asociatia ProDemocratia                                Cristian Pirvulescu - presedinte

Societatea Jurnalistilor Profesionisti               Robert Turcescu - presedinte

Academia de Advocacy                                  Radu Nicosevici - presedinte  

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.