Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!
Stare: 
Derulat
Data: 
24 Noiembrie 2009
Categorie: 
Audieri publice proprii
Locație:
București/Bucuresti

Chemarea la acțiune

Dupa 6 ani de implementare a legii transparentei decizionalei in administratia publica, constatam totusi caracterul formal al organizarii dezbaterilor publice a proiectelor de acte normative. Cauzele pot fi multiple, dar in principal nici autoritatile publice si nici participantii la proces nu au incredere in valoarea adaugata a demersului.  Autoritatile publice nu cred ca cetatenii pot avea solutii valabile de imbunatatire a reglementarii si cetatenii nu cred ca propunerile lor sunt luate in considerare. Nici unii si nici altii nu au descoperit in totalitate avantajele dezbaterilor publice. In consecinta, autoritatile publice se vad constranse sa aplice legea, iar cetatenii evita interventiile active in proces.
Audiere publica va avea loc, marti, 24 nov. 2009, intre orele 11 – 13, la Centrul de Conferinte Uzinexport, in sala ON TOP, aflata la et.7, Bd. Iancu de Hunedoara, nr. 8, Bucuresti

Cei interesati sa participe sunt rugati sa-si exprime mai intai opinia in scris si sa o transmita la adresa de email: transparenta@audieripublice.ro impreuna cu formularul de inscriere completat si cu optiunile participantilor: opinie sustinuta numai in scris, opinie sustinuta inclusiv verbal la audierea publica sau simplu spectator in sala. Toate documentele necesare participarii si implicarii se gasesc la adresa    www.transparenta.audieripublice.ro
Evenimentul este parte a proiectului „Rigoare, eficacitate şi responsabilitate în implementarea Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională  în administraţia publică”, realizat cu sprijinul financiar al Agenţiei pentru  Strategii Guvernamentale  prin programul “România transparentă"

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.