Acest site este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - Investește în oameni!

Chemarea la acțiune

Contribuim la sistemul de pensii. Vom fi si noi beneficiarii sai?
Ce sanse reale de redresare a ratei de dependenta are sistemul public de pensii? Ce masuri trebuiesc luate imediat si/sau pe termen mediu?
Sistemul de pensii bazat pe conceptul Bismark afirma ca pensia este un contract social intre generatii, in care statul este un simplu administrator. Acest sistem presupune ca persoanele active sunt dispuse sa contribuie intr-o anumita proportie din veniturile  lor pentru sustinerea persoanelor intrate in pensie. Intr-o formula simplista, sistemul este functional atata vreme cat numarul persoanelor active este substantial mai mare decat numarul persoanelor intrate in pensie si acestea din urma nu au o speranta de viata foarte mare in viitorul lor.
Audierea Publica  va avea loc, marti, 10 nov. 2009, intre orele 11,00 – 13,00, la Centrul de Conferinte Uzinexport, in sala ON TOP, aflata la et. 7, Bd. Iancu de Hunedoara, nr. 8, Bucuresti
Acest proiect este pus in practica cu sprijinul nemijlocit si suportul financiar al Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe
Cei interesati sa participe sunt rugati sa-si exprime mai intai opinia in scris si sa o transmita la adresa de email: pensii@audieripublice.ro impreuna cu formularul de inscriere completat si cu optiunile participantilor: opinie sustinuta numai in scris, opinie sustinuta inclusiv verbal la audierea publica sau simplu spectator in sala. Toate documentele necesare participarii si implicarii se gasesc la adresa    www.pensii.audieripublice.ro.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeanã, vã invitãm sã vizitați www.fonduri-ue.ro.
Conținutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziția oficialã a Uniunii Europene sau a Guvernului României.